DE UITDAGING

Royal HaskoningDHV was, na het aflopen van een huurcontract, op zoek naar nieuwe bedrijfsruimte in Amsterdam. Uitgangspunt daarbij was een goed bereikbare plek voor auto’s en OV in een bestaand gebouw dat zou aansluiten bij de identiteit en missie van het bedrijf: enhancing society together.

DE OPLOSSING

Aan de Contactweg in het ontwikkelgebied Amsterdam Sloterdijk is een oude loods getransformeerd tot kantoor voor het advies- en ingenieursbureau en een broedplaats voor makers. Met de combinatie van ‘denkers’ en ‘doeners’ kan gezamenlijk invulling worden gegeven aan uitdagingen rondom leefbaarheid, verdichting, energie en mobiliteit in Amsterdam. Gebouw Contact is daardoor een voorbeeld voor duurzaamheid en circulariteit geworden. Zo is gebruik gemaakt van tweedehands materialen met gegarandeerde restwaarde, werden multi-inzetbare ruimten gecreëerd en werd ingezet op energieneutraliteit. Het gebouw dient als proeftuin voor Royal HaskoningDHV, daarom wordt gepercipieerde werkbeleving (geluk), energie en circulariteit voortdurend gemeten. De nieuwe inzichten die dit geeft, worden gebruikt om het gebouw continu te verbeteren. Bijzonder is bovendien dat Royal HaskoningDHV niet een innovatieafdeling heeft verplaatst: het hele kantoor Amsterdam is gemengd met de creatieve ondernemers van de Broedplaats.

ONS EFFECT

Er is een gedeeld gebouw gerealiseerd dat bruist door de mix van kleine creatieve ondernemers en kunstenaars, adviseurs en ingenieurs en bezoekers.  De bijzondere duurzaamheidsambities zie je terug in circulariteit (60% hergebruikte materialen), energieneutraliteit (100% rhdhv en 60% gebouw) en de verhoogde gebruikerstevredenheid (Leesman score van 70%).

WEBSITE

Toegepaste Sustainable Development Goals op dit project

Lees meer over onze visie op de SDG's